Jotul


Jøtul is al sinds 1853, naar eigen zeggen, jouw wapen tegen de kou. Dit traditionele merk uit Noorwegen is het erfgoed van 160 jaar ervaring en verfijnd vakmanschap. Het is een van ‘s werelds oudste fabrikanten van haarden, inbouw kachels, houtkachels en kachels.

Vakmanschap, kennis en gebruikerservaringen worden van generatie op generatie doorgegeven. Zo kan Jotul betrouwbare kachels maken voor dagelijks gebruik en plezier met een vleugje esthetiek en klassieke schoonheid. Scandinavië staat bekend om haar eindeloos combineren van design, gebruiksgemak, betrouwbaarheid en nieuwste technieken. Het verbaast ons niet dat ook Jotul hierin zeer geslaagd is. Over smaak valt niet te twisten en daarom verkiest Jotul stijlvolle vormgeving boven trends. Een design moet in dienst staan van de omgeving en functionaliteit, daarop doet Jotul geen concessies. Jotul geeft niet voor niets een langere garantie dan concurrenten. Een van de eerste modellen die nu doorontwikkeld is tot de F 602 is niet alleen ‘s werelds best verkochte kachel, het is ook de meest nagemaakte kachel.

Gietijzeren haard
Jøtul maakt haarden van gietijzer. De keuze voor dit oermateriaal is logisch, het is uitermate geschikt voor verwarming. Het is bestendig tegen grote hitte en werkt goed samen met snelle temperatuurswisselingen. Autofabrikanten gebruiken gietijzer om motoren van te maken en Jotul gebruikt het voor duurzame houtkachels. Een opmerkelijk en mooi gegeven is dat Jotul gebruikt gietijzer vervaardigd tot nieuwe ‘state of the art’ pelletkachels. Een Jotul pelletkachel is dus voordat je hem gebruikt al gerecycled en een op zichzelf staand duurzaam product.