De vier pijlers


1. Een goed toestel:

Een goed toestel is volgens ons ten eerste een toestel wat voldoet aan Ecodesign en ten tweede een haard of kachel die qua vermogen past bij de ruimte waarin het toestel wordt opgesteld. Een té groot toestel kan nooit optimaal werken in een te kleine ruimte. Het vermogen voor de gemiddeld Nederlandse woonkamer (30-40m²) is 5-7 kW. Is uw kamer kleiner kies dan voor een lager vermogen, is uw kamer groter kan u kiezen voor een wat groter toestel.

Wilt u graag advies over het vermogen wat u nodig heeft? neem dan contact met ons op.

Wij verkopen kachels die voldoen aan het Ecodesign. Wilt u kijken welke kachels wij aanbieden, kijk dan op onze webshop. 

Odoo • Tekst en afbeelding

2. Een correcte installatie:

Een goed toestel is waardeloos zonder een goede installatie. Wij beschikken over vakkundige monteurs die uw kachel kunnen plaatsen. Wij zijn aangesloten bij de NHK en zijn een DE-erkend bedrijf wat kan waarborgen dat uw installatie vakkundig gebeurt. Een goede installatie is belangrijk uit het oogpunt van veiligheid (denk aan schoorsteenbrand) en om ervoor te zorgen dat u zo schoon mogelijk stookt met een minimum aan brandstof (hoogste rendement). Daarvoor zijn zaken zoals diameter en lengte van de rookgasafvoer belangrijk. Maar ook zaken zoals omkokering van de rookgasafvoer, opstelling van het toestel ten opzichte van brandbare materialen, uitmondingsgebied, etc. van belang. Daarnaast maken wij u wegwijs in het gebruik van uw toestel bij de verkoop in de showroom. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Odoo • Tekst en afbeelding

3. De juiste brandstof:

In een houtkachel kunt u ieder type hout stoken mits onbewerkt, van de juiste afmeting en met een vochtigheidsgraat tussen de 15% en 20%. Dat laatste kunt u meten met een vochtigheidsmeter. In de handleiding van uw toestel staat precies beschreven welke maat uw haardhout dient te hebben en hoeveel u tegelijk in het toestel mag stoken. Houd u aan deze instructies. Voor wat betreft de pelletkachels schrijft de fabrikant ook het type pellets voor. Dat zijn vrijwel altijd ENplus A1 klasse pellets. Deze pellets geven het meest optimale rendement, de laagste emissies en het minste onderhoud aan uw toestel. Let er dus op dat deze classificatie op de verpakking van de pellets staat. 

Odoo • Tekst en afbeelding

4. Goed stookgedrag:

Indien u zich houdt aan de instructies van de fabrikant van uw toestel moet het goed zijn. Wij hebben een stook tip voor u: de Zwitserse methode, klik hieronder voor meer informatie hierover. 

Odoo • Tekst en afbeelding