Altech


Altech is een expert als het gaat om vrijstaande speksteen kachels. En dat is echt zo, dat kunnen wij beamen. De combinatie van een speksteen kachel in een gietijzeren frame is absoluut uniek en zeer bijzonder.

Speksteen kachel
Altech maakt inmiddels meer dan 35 jaar kachels van speksteen. Die keus voor speksteen is voor Altech zeer vanzelfsprekend te noemen. Speksteen slaat warmte op een efficiënte manier op. Als het vuur allang gedooft is straalt de Altech kachel nog lang warmte en sfeer uit. Dat kan tot wel 12 uur na het uitzetten van de kachel. Het gaat hier om zogenaamde infrarood warmte die ook je woning zelf verwarmt. De muren gaan hierdoor ook warmte uitstralen. Je kunt zo heel lang en optimaal genieten van de warmte van een Altech kachel. Kun je voorstellen hoe heerlijk dit in de winter is? Slim en effectief dus die speksteen kachel.

Houtkachel systeem
Altech streeft naar optimaal gebruik van de warmte, dat moge duidelijk zijn. Hun bijzondere rookgeleiding systeem met primaire en secundaire luchtregeling maakt wederom optimaal gebruik van de aanwezige warmte. Het systeem vangt de rookgassen uit de houtkachel op en leidt deze door de rookkanalen. Het rookkanaal van het basismodel is al meer dan 2 meter lang waardoor de gassen alle tijd krijgen om hun warmte af te geven aan de speksteen. Hierdoor verkrijg je heel hoog rendement en hoef je minder hout te stoken om hetzelfde resultaat te behalen. Hout-, warmte- en geldbesparend dus. Wij, jouw hout kachelspecialist, vertellen je graag alles wat wij weten over deze ingenieuze speksteen houtkachel.


Bekijk alle kachels van Altech