Warme Kachel Dagen

Milieubewust en klaar voor de toekomst met de pelletkachel
De Warme Kachel Dagen bij Het Kacheltje in Vorden

De pelletkachel is op dit moment erg in trek en dat is niet zonder reden. Met een pelletkachel kan je voordelig verwarmen, het biedt comfort en kent een eenvoudige bediening. Een ander voordeel is dat een pelletkachel een reservoir heeft voor de brandstof – de zogenaamde pellets – en wel 20 uur kan branden op een vulling, mits er efficiënt met de brandstof wordt omgegaan. Als dat het geval is, resulteert het in een hoog rendement van maar liefst 90 procent en hoger.‘Tussen Kerst en Nieuwjaarsdag zijn het bij ons de Warme Kachel Dagen’, vertelt Vincent Spiegelenberg, eigenaar van Het Kacheltje in Vorden. ‘In de showroom staan meer dan honderd kachels opgesteld. Van degelijk traditioneel tot strak modern design, van een houtkachel tot een pelletkachel. Een deel daarvan is brandend te bewonderen, voor het complete plaatje tijdens hartje winter’.

Milieubewust en klaar voor de toekomst
‘We willen allemaal graag van het gas af. We willen de milieudoelstellingen gaan halen. De pelletkachel is CO2 neutraal en pelletbrandstof is een goed alternatief voor gas. De overheid stimuleert daarom ook de aankoop van een pelletkachel met een forse subsidie (tot € 500,-). Bovendien, de kosten van pelletverbruik verwarming is lager dan die van gasverwarming en kan wel een besparing opleveren tot 30 procent op de gasrekening.’ Reden genoeg dus eens verder de mogelijkheden van een pelletkachel thuis te onderzoeken. Er staat een team van specialisten klaar bij het Kacheltje in Vorden tijdens de Warme Kachel Dagen aan de Kerkhoflaan 11 in Vorden. Voor meer informatie kijkt u op www.hetkacheltje.nl

Wat is nu precies een pelletkachel?
Een pelletkachel is een duurzaamheidsproduct die wordt gevoed door ‘pellets’, wat een ander woord is voor ‘korrel’. En die ‘korrel’ is een 6 mm klein geperst staafje hout. De pelletkachel kan worden gestart met één druk op de knop, of via een tijdprogramma die naar eigen wens ingesteld kan worden. In tegenstelling tot een houtkachel hoeft er nooit meer te worden gezaagd en gekloofd. Daarnaast ook geen kuubs aan hout meer in voorraad hebben. In plaats daarvan is het heel gemakkelijk pellets te bestellen. Steeds meer mensen ontdekken de pelletkachels en de verschillende mogelijkheden. Zo zijn er pelletkachels die warme lucht de kamer in brengen, pelletkachels waarmee je meerdere ruimtes kunt verwarmen door middel van kanalisatie en pelletkachels die op de CV-installatie worden aangesloten.