Pelletkachels

Voordelig, milieuvriendelijk, gemakkelijke bediening en een aantrekkelijke subsidie op de aanschaf, zijn enkele van de voordelen van stoken op pellets. Het kan een volwaardige verwarming zijn van uw hele pand.

Een pelletkachel is een hoogwaardig technisch product dat kleine korrels geperst hout (pellets) gebruikt als brandstof. De pelletkachel voegt zelf de pellets toe zodat de kachel zelf het vuur onderhoudt. Hoelang de pelletkachel zelfstandig kan branden is afhankelijk van de inhoud van de voorraadtank en hoe intensief u stookt.
Pelletkachels zijn verkrijgbaar als voorzet, inbouw, aansluitbaar op bestaande CV-installatie en als complete CV installatie voor het hele pand.

Op het bedieningspaneel is de gewenste temperatuur eenvoudig in te stellen. Veel modellen worden geleverd met een afstandsbediening en zelfs bediening op afstand via een app is mogelijk.

De kachel heeft een thermostaat en regelt nauwkeurig de hoeveelheid afgegeven warmte. Dit door te variëren in de hoeveelheid pellets die het toevoegt en door het automatische circulatiesysteem met ventilator.