Een warm huis op het juiste tijdstip

Pelletkachels zijn in opkomst, toch is het voor veel mensen nog een onbekend fenomeen. En dat is jammer. Bij Het Kacheltje in Vorden weten ze er wel alles van: het stoken op pellets is voordelig, milieuvriendelijk, gemakkelijk te bedienen en u krijgt een aantrekkelijke subsidie op de aanschaf. Een pelletkachel is een volwaardige verwarming van uw hele huis.


Een pelletkachel oogt als een houtkachel, maar is een stuk milieu- en gebruiksvriendelijker. Het gebruikt kleine korrels geperst hout – de zogenaamde pellets – als brandstof.  De kachel heeft een ingebouwd reservoir voor de pellets. En afhankelijk van de warmte-instelling, vult de kachel zich automatisch met pellets. Het bijvullen van de kachel hoeft minder vaak dan bij een houtkachel het geval is en zo kunt u ongestoord de hele avond lekker blijven zitten.

Verder zit het verschil tussen een houtkachel en een pelletkachel in de afgifte van de warmte. De pelletkachel blaast de warme lucht door middel van een ventilator het huis in, terwijl een normale houtkachel alleen stralingswarmte afgeeft. De warmte van een pelletkachel draagt veel verder en is dus efficiënter.

 

Gebruiksvriendelijk

Met een pelletkachel is de gewenste temperatuur eenvoudig in te stellen en te programmeren. Veel modellen worden geleverd met een afstandsbediening. Maar ook het bedienen via een app behoort tot de mogelijkheden. Verder is de kachel zeer gebruiksvriendelijk. Aansteken gebeurt door een druk op de knop, en zo doe je hem ook weer uit. Op de thermostaat stelt u de gewenste temperatuur in en de kachel schakelt zichzelf uit als de gewenste temperatuur is bereikt. Koelt het af in de kamer, dan schakelt hij zichzelf weer in. De thermostaat registreert en regelt nauwkeurig de hoeveelheid afgegeven warmte. Dit door te variëren in de hoeveelheid pellets die het toevoegt en door het automatische circulatiesysteem met ventilator.

 

Milieuvriendelijk

Pellets zijn een CO2-neutrale brandstof. Ze worden efficiënt verbrand en laten bijna geen as achter. Pellets worden gemaakt van het hout van kaprijpe bomen. De CO2 die met het stoken van pellets wordt uitgestoten, wordt weer opgenomen door de bladeren van de bomen, waardoor de boom zuurstof aanmaakt. Er ontstaat een evenwichtige natuurlijke cyclus die geen schade brengt aan het milieu.

Het Kacheltje levert pellets van Canadese oorsprong. Deze hebben gegarandeerd geen toevoegingen en worden milieuvriendelijk geproduceerd.

 

Subsidie

 

  • De kachel is na 1 januari 2016 gekocht;
  • De subsidie moet binnen zes maanden na installatie aangevraagd zijn;
  • Op het moment van subsidieaanvraag moet de kachel betaald en geïnstalleerd zijn;
  • De kachel is nieuw, uw eigendom en het aankoopbewijs staat op uw naam;
  • De pelletkachel is in Nederland geplaatst;
  • De kachel moet minimaal een jaar staan;
  • De pelletkachel wordt geïnstalleerd door een deskundig installateur.

 

Ssstttt….

Vrijwel alle pelletkachels zijn uitgerust met een ventilator om de verwarmde lucht de ruimte in te brengen. Dit maakt een zacht, ruisend geluid, dat voor de meeste mensen niet storend is. Heeft u het het liefst zo geruisloos mogelijk, dan heeft Het Kacheltje pelletkachels van Palazzetti, die tot de stilste ter wereld behoren.

Specialisten

Bij Het Kacheltje in Vorden heeft u de keuze uit een ruim assortiment pelletkachels. De specialisten helpen u bij de juiste keuze met gedegen en eerlijk advies. De subsidie is alleen verkrijgbaar als de kachel is geïnstalleerd door een deskundig installateur. En ook hiervoor bent u bij Het Kacheltje aan het juiste adres. Advies, installatie en onderhoud; Het Kacheltje biedt het hele pakket, zodat u er warmpjes bij zit deze winter.